جالب است بدانید اسم دیگر تلویزیون دورنَما است. این دستگاه یک سامانهی ارتباطی برای دریافت صوت و تصویر از مسافتی دور است. دستگاه گیرنده در این سامانه تلویزیون نام دارد. اما در ایران کمی اسامی متفاوتتر هستند. یعنی به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامههای تلویزیونی سینما گفته میشود. کلمهی تلویزیون...
جالب است بدانید اسم دیگر تلویزیون دورنَما است. این دستگاه یک سامانهی ارتباطی برای دریافت صوت و تصویر از مسافتی دور است. دستگاه گیرنده در این سامانه تلویزیون نام دارد. اما در ایران کمی اسامی متفاوتتر هستند. یعنی به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامههای تلویزیونی سینما گفته میشود. کلمهی تلویزیون از دو بخش با زبانهای متفاوت تشکیل شده است.
بخش اول «تل» در یونانی به معنای دور است و بخش دوم کلمهی «ویزیو» به معنای بینایی بوده. تاریخچه پیدایش تلویزیون به سال 1884 میلادی بَر میگردد. زمانی که یک دانش آموز آلمانی به نام پائول نخستین سیستم الکترومکانیکی تلویزیونی را با توانایی انتقال یک تصویر ثابت اختراع کرد. این سیستم به وسیله لنز، عکس و یک صفحه چرخشی کار میکرد. سوراخهای کوچکی بر روی صفحه بریده شده بود. این روزنهها خطهای عکس را دنبال میکردند و هرچه تعداد روزنهها بیشتر میشد تعداد خطهای دنبال شونده نیز زیادتر میشد.
در نتیجه سبب نمایان شدن جزئیات بیشتری میشد. در سال 1907 یک دانشمند روسی توانست برای نخستین بار با استفاده از لامپ پرتو کاتُدی در دستگاه گیرنده تلویزیون شکلهای ساده هندسی را از طریق تلویزیون منتقل نماید. بدین تر تیب در سالهای ابتدای دهه 1900 مهندسان دریافتند که میتوان تصویر را با استفاده از امواج رادیویی فرستاد. اختراع دستگاه تلویزیون را دانشمندی به نام «جان لاجی برد» تکمیل کرد. زندگی این دانشمند در فقر به سر میبرد. پدر او یک کشیش تحصیل کرده بود.
جان توانست در 12 سالگی در مدرسه یک خط تلفن را به وجود آورد. تلاشهای مستمر او برای ساخت و تکمیل تلویزیون در سن 34 سالگی به ثمر نشست و او توانست سایه صلیب مالتیس را تا فاصله 3 یارد نیز منعکس کند. به علت فقر زیاد او پولی برای تکمیل تحقیقات خود برای ساخت و تکمیل دستگاه تلویزیون نداشت. بنابراین تصمیم گرفت از طریق آگهی در روزنامه مقداری پول جمع کند. در سال 1925 او توانست تصاویر زیادی را از روی پرده منعکس کند. بدین ترتیب بود که تلویزیون اختراع شد و تکنولوژی آن در چند دهه به سایر نقاط جهان نیز انتقال پیدا کرد. این دستگاه هم اکنون از محبوبترین دستگاهها در جهان امروز به شمار میآید. جالب است بدانید مبداء تلویزیونهای سیاه و سفید سال 1956 بود.
هزینه دستگاه تلویزیون در این زمان کاهش پیدا کرد در نهایت در سال 1953 تلویزیونهای رنگی و در دو دهه اخیر تلویزیونهای مسطح اختراع شدند. اولین تلویزیون رنگی به وسیله تکنولوژیهای پردازش سیگنال دیجیتالی مجتمع در سال 1983 به بازار عرضه شد. در ژانویه 2013 «ال جی الکترونیک» نخستین تلویزیون تجاری بر پایه دیود گسیل نور ارگانیک را روانه بازار کرد. صفحه تلویزیونی این نسل از نمایشگرها به نسبت تلویزیونهای ال سی دی متداول و نمایشگرهای پلاسما بسیار نازکتر و کار آمدتر و واضحتر بودند.
در سال 1335 جوانی اهل اصفهان که در خانوادهای مرفه زندگی کرده بود و در خارج از کشور کارگردانی خوانده بود به فکر تأسیس تلویزیون در ایران افتاد. پس از تلاشهای اولیه و فراهمآوردن زمینههای مناسب، مجلس شورای ملی قانون ایجاد یك فرستنده تلویزیونی را زیر نظر وزارت پست، تلگراف و تلفن به سال ١٣٣٧ خورشیدی تصویب کرد. این فرستنده تلویزیونی با نام «تلویزیون ایران» در یازدهم مهر ١٣٣٧ خورشیدی گشایش یافت. نخستین امکانات فنی تلویزیون به یک استودیو، سه دوربین و دو دستگاه ضبط مغناطیسی منحصر بود. همه دارندگان تلویزیون با سیستمهای گوناگون میتوانستند از این شبکه بهره بگیرند.
تلویزیونها انواع متفاوتی اعم از استاندارد، HD و FHD دارند. به این ترتیب است که کیفیت اچ دیها به خاطر پیکسلهای بیشتر، بسیار بهتر از فرمت استاندارد است. فول اچ دی هم به معنی بهترین کیفیت تصویر است که با این فرمت کاربر میتواند کوچکترین جزئیات تصویر را به راحتی ببیند.
تلویزیونهای LCD رایجترین نوع تلویزیونهای موجود در بازار هستند و به دلیل تنوع قیمت و اندازه، میان کاربران محبوبیت خاصی دارند. در این نوع تلویزیونها، مصرف برق کمتر از تلویزیونهای عادی است. کیفت تصاویر نیز بالاتر است و مهمتر از همه اینکه نسبت به تلویزیونهای عادی اشعههای خطرناکی منتشر نمیکند که به چشم آسیب بزند. اما مشکل بزرگ این تلویزیونها طول عمر کمتر آنها نسبت به تلویزیونهای عادی است. این تلویزیونها حدوداً 16 هزار ساعت عمر میکنند.
OLED از دیگر تلویزیونهای محبوب در بازار بوده است چرا که این تلویزیونها ضخامتی به اندازهی یک برگه کاغذ دارند و بسیار سبک هستند. در کنار اینکه مصرف بسیار پایینی دارند. این تلویزیونها از تلویزیونهای LCD و LED پیشی گرفتهاند و آن ها را به رده دوم و درجه دوم از بهترین تلویزیونها رساندهاند.
درخشندگی بیشتر در مقایسه با سایر فناوریهای نورپردازی از پشت، سرعت بالای بازسازی صفحه و واکنش سریعتر به تغییر سیگنالها که باعث میشود این تلویزیون برای نمایش فیلمهای سینمایی ایدهآل باشد، مقاومت زیاد در برابر ضربه و چرخشهای ناگهانی، کارایی بالا در دماهای مختلف و شرایط گرمایی نامناسب و مصرف پایین انرژی به علت عدم استفاده از نور پسزمینه از ویژگیهای ممتاز این تلویزیون به شمار میرود.
تلویزیونهای پلاسما نیز نوع دیگری از تلویزیونها هستند که تنوع کمتری نسبت به LEDها دارند. اما دارای مزایایی نیز هستند از جمله مزایای آن میتوان به زاویه دید180 درجه آن اشاره کرد. یعنی که در هر کجای خانه بنشینید میتوانید تصاویر را به وضوح ببینید. مصرف برق این تلویزیونها نسبت به LCD بالاتر است. ولی صفحهی آنها نازکتر بوده و روشنایی تصویرشان نسبت به محیط تطابق پیدا میکند.
این سری از تلویزیونها نسبت به LCD ها جدیدتر بوده و صفحهی باریکتر دارند. تابش نور در این تلویزیونها متفاوتتر است و کنتراست تصویر به نحو دیگری انجام میشود. سنسورهای پشت صفحه تلویزیون میتواند رنگها را به درستی نمایش دهد. دقت نمایش رنگ در این نوع تلویزیونها بالاتر از LCD است. طول عمر این تلویزیونها نیز بسیار بالا است. مصرف برق این LEDها به قدری کم است که باعث میشود به مسأله آلودگی هوا نیز کمک شود. چراکه مصرف کمتر میزان تشعشع کربن و تولید گرما را کاهش میدهد. علاوه بر این در ساخت این تلویزیونها از جیوه استفاده نمیشود. لذا از بین بردن نمونههای خراب شده به طبیعت هیچ ضرری نمیرساند.
این لغت مخفف بوده (Ultra HD) و به معنای کیفیت بسیار بالا است. این تلویزیون را در 2002 ژاپنیها اختراع کردند و کیفیت تصویر آنها چند برابر نمونههای HD است. کیفیت تصویر این تلویزیونها 16 برابر انواع HD بوده و کیفیت صدا در آنها بسیار شگفت انگیز است به طوری که صداهای مختلف را از 24 کانال و با 24 بلندگوی مختلف میشنوید.
تلویزیونهای سه بُعدی، جدا از دو بعد طول و عرض یک بعد اضافهتر به عنوان بُعد عمق نیز دارند. این بُعد باعث دیده شدن تصاویر به شکل سه بعدی میشود. در نتیجه فیلمها، تصاویر یا بازیها به طور واقعیتر دیده میشوند و بیننده به این ترتیب میتواند تصاویر را بهصورت بُعددار و برجسته ببیند.
در واقع این تلویزیونها برای نمایش بُعد سومشان، مغز ما را گول میزنند. در تلویزیونهای سه بُعدی تلاش بر آن است تا تصاویری ارائه شوند که برای هر چشم در محل متفاوتی قرار داشته باشند تا مغز آنها را به صورت غیرمسطح و عمقدار تشخیص دهد. اینجاست که مغزمان را فریب میدهد.
تلویزیونهای هوشمند یک گام فراتر از تلویزیونهای دیگر هستند و امکاناتی همچون امکانات تلفنهای را هوشمند دارند. از جمله به اینترنت وصل میشوند، سرویسهای آنلاین ویدیوئی ارائه میدهند و.. آنها میتوانند به کامپیوترها نیز وصل شوند و تبادل اطلاعات کنند. در حقیقت تلویزیونهای هوشمند، سعی میکنند دو دنیای برنامههای تلویزیونی و اینترنت را به يکديگر پیوند دهند. در این نوع از تلویزیونها میتوانید هر فایل چند رسانهای را بدون اتصال کابل یا سیم مشاهده کنید. با آنها میتوانید به ایمیلتان وصل شوید. به سایتهای و یا شبکههای اجتماعی سر بزنید و.. امروزه اکثر تلویزیونها هوشمند هستند و در کل، تلویزیونهای هوشمند به این مفهوم هستند که آنها میتوانند به اینترنت وصل شوند.
معرفی برندهای معتبر تلویزیون، امروزه با توجه به تنوع و گستردگی تلویزیونها و برندهای تولید کننده آنها کاری دشوار و زمان بَر است. علاوه بر این امر انتخاب برند تلویزیون نه تنها برای خریداران بلکه برای فروشندگان تلویزیون، تولید کنندگان و منتقدین همواره کاری بسیار پیچیده بوده است. در حقیقت ما باید بین هزاران گزینهی موجود، انتخابهای خودمان را آنقدر محدود کنیم که نهایتاً به تلویزیون ایدآل مدنظر خود برسیم.
سامسونگ یکی از همان برندهای معتبر تلویزیون است. کمپانی این تلویزیون در کشور کره قرار دارد. همچنین دفتر مرکزی آن در شهر سوان است. این برند بیشترین تولید LCD را از سال 2006 در اختیار داشته است. این کمپانی اولین کمپانی تولید کننده LCD بود و توانست کمتر از 6 ماه بیش از یک میلیون دستگاه را بفروشد. دومین برند معتبر در تولید تلویزیون LG است که بد نیست بدانید LG مخفف عبارت Life Good بوده است. این کمپانی که یک کمپانی چند ملیتی است انواعی از محصولات دیجیتال را تولید میکند و در تولید تلویزیون نیز، تلویزیونهای متنوع HD، FHD، سه بعدی و اسمارت TV و غیره را تولید کرده است. LG نیز در بین رقیبان در جایگاه متناسبی قرار گرفته است.
در ادامهی معرفی برندهای معتبر تلویزیون، در رتبه سوم از فهرست تولید کنندگان تلویزیون، کمپانی سونی قرار دارد. این کمپانی نیز یک سازنده چند ملیتی است. کمپانی سونی محصولات الکترونیکی گوناگونی چون لوازم خانگی، موبایل و دستگاههای سرگرمی خانگی مثل لپ تاپها، مجموعه تلویزیونها، پلی استیشن و غیره را تولید میکند.
بعلاوه این کمپانی تولید کننده مجموعهای متنوع از تلویزیونها از نوع آنالوگ گرفته تا LCDها و سیستمهای HD است. شرکت «هایسنس» نیز حدود نیم قرن است که در چین تأسیس شده و محصولات الکترونیکی متنوعی را به بازار عرضه میکند. در شاخصه اصلی محصولات این شرکت قیمت مطلوب است اما در کنار آن از فناوریهای روز و طراحی ظریف هم بیبهره نیستند. اگر به دنبال تلویزیونهای جمع و جور هستید، تلویزیونهای کوچک این کمپانی جز پرفروشترینها هسنتد.
پاناسونیک یکی دیگر از کمپانیهای تولید کننده تلویزیون است که دفتر مرکزی آن در کشور ژاپن قرار دارد.
اما این کمپانی چند ملیتی است. شارپ کمپانی دیگری است که تولید تلویزیون و محصولات دیجیتال مطرح بوده و دفتر آن نیز در ژاپن قرار دارد. فیلیپس و سام سرویس نیز بسیار معتبر و مقرون به صرفه هستند. سام سرویس از جمله تلویزیونهای با کیفیت ایرانی است و از نظر تولید بدنههای مقاوم، بیشترین رتبه را تلویزیون ایکسویژن دارد. از دیگر شرکتهای معتبر ایرانی دیگر میتوان به اسنوا نیز اشاره کرد. اسنوا تا به حال رضایت مشتریان زیادی را به خود جلب کرده و دفتر مرکزی آن در ایران است.
برند دیگری که در خرید تلویزیون با قیمت مناسب خوب عمل کرده شرکت شهاب است که در سال 43 آغاز به کار کرد. اخیراً این شرکت تلویزیونهای هوشمند خود را با صفحه تخت نور عالی و متناسب کیفیت عرضه کرده و مورد توجه عدهی زیادی نیز قرار گرفته است.
گلدیران پس از خروج LG از بازار ایران در سال ۱۳۹۷ برند جدید جیپلاس را بنیان گذاشت. محصولات این شرکت طراحی بهروز و کارایی قابل قبولی را با قیمت مقرون به صرفه در اختیار مشتریان قرار میدهند. یکی از مزایای مهم جیپلاس گارانتی معتبر مادیران و خدمات پس از فروش آن در سراسر کشور است. در پایان باید بگویم که خرید نوع تلویزیونها بستگی به بودجه شما دارد. لذا با توجه به مقدار بودجهای که برای خرید تلویزیون در نظر میگیرید میتوانید از برندهای متفاوتی که معرفی کردیم با خیالی آسوده خریداری کنید. اما اگر به دنبال خرید آنلاین تلویزیون برای صرفه جویی در وقت هستید میتوانید دیدگاههای خریداران برندهای مختلف را به راحتی در سایت مشاهده کنید و با اطمینان کامل تلویزیون دلخواه خود را خریداری کنید.
کیفیت بالای برندهایی مانند LG، سامسونگ و سونی بر کسی پوشیده نیست اما انتخاب هوشمندانه و ریزبینانهتر حس خوب انتخاب را برای مدتها در ذهن کاربر ایجاد خواهد کرد و برای آن باید به چند نکته توجه کنید. از جمله نکات مهم در خرید تلویزیون توجه به ویژگی اسمارت آن است. اسمارت یا هوشمند بودن تلویزیون امروزه از مهمترین نکات به حساب میآید. کیفیت صفحه نمایش نیز در خرید تلویزیون میتواند از فاکتورهای مهم در انتخاب این محصول باشد. در کنار این موارد انتخاب سایز مناسب تلویزیون از جمله نکات دیگری است که باید به آن پرداخته شود. بطور خلاصه میتوان گفت برای اتاقهای کوچک، یعنی مساحت کمتر از 15 مترمربع سایز 32 اینج و کوچکتر پیشنهاد میشود. همچنین برای مساحت بین 15 تا 30 مترمربع نیز سایز 43 اینج و در صورت بزرگتر بودن سالن باید سایزهای بزرگتر خریداری شود.
کیفیت صفحه نمایش یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب تلویزیون است و ممکن است اسامی مختلف خریداران را گیج کرده باشد. در حال حاضر دو کیفیت FHD و 4K به فور در بازار گسترده شده است. کیفیت UHD تفاوت جزیی با 4K دارد اما میتوان آنها را یکسان فرض کرد. کیفیت HD نیز هنوز در برخی تلویزیونهای کوچک بکار میرود. اگر قصد خرید تلویزیونهای کوچک را دارید تنها گزینه شما تلویزیونهای HD است. آنها در این سایز کیفیت قابل قبولی دارند. اگر سایزهای بزرگتری را نیاز دارید باید بین FHD و 4K یکی را انتخاب کنید.
لازم است بدانید با توجه به اینکه پیدا کردن فیلم و دیگر مواد نمایشی کیفیت 4K در داخل کشور بسیار سخت است لذا کیفیت این محصول عملاً کارآیی لازم خود را ندارد. در مورد خرید تلویزیونهای 3D نیز با توجه به کم بودن فیلمهایی با کیفیت 3D در بازار، خرید این تلویزیون فقط در دو سه ماه اول جذاب است. بعد از این زمان عملاً شاید حتی سالی یکبار هم از این قابلیت استفاده نشود. در مورد هوشمند بودن نیز باید گفت اگر به تلویزیونی نیاز دارید که علاوه بر کارکردهای عادی تلویزیون کارآییهای دیگری مثل اتصال به اینترنت و برخی قابلیتهای سیستم عاملهای اندروید را داشته باشد، تلویزیون هوشمند گزینه مناسبی خواهد بود. در انتخاب سایز نیز باتوجه به اندازه فضای سکونتتان لازم است سایز مناسب خود را انتخاب کنید.
لیست قیمت تلویزیون هر چند ساعت به روز میشود. برای خرید اینترنتی تلویزیون شما براحتی میتوانید قیمت برندهای مختلف را در سایتهای اینترنتی مشاهده کنید. همچنین میتوانید قیمتها را در سایتهای مختلف با یکدیگر مقایسه کرده و تلویزیون مورد نیاز خود را انتخاب کنید. جالب است بدانید که گاهی سایتهای اینترنتی تخفیفاتی نیز برای تلویزیون در نظر میگیرند. اگر برای خرید تلویزیون مشکل هزینه ندارید میتوانید از برندهای خارجی معروف همچون LG، سامسونگ، پاناسونیک، سونی و غیره استفاده کنید. اما باید در نظر داشته باشید که تلویزیونهای ایرانی نیز با قیمتهای مناسبتری وجود دارند و میتوانند قابلیتهای همان تلویزیونهای خارجی را داشته باشد.
فروشگاه اینترنتی یکنام در حال حاضر یکی از تخصصی ترین فروشگاه های فروش تلویزیون در انواع مختلفی چون ال ای دی و اولد و پلاسما و ال سی دی می باشد.همچنین فروشگاه یکنام دارای کادری مجرب و با تجربه می باشد که به شما عزیزان به روش های مختلفی کمک می کنند تا بتوانید یک خرید لذت بخش داشته باشید. به فرض مثال ما با نوشتن نقد و بررسی های کاملا تخصصی که به صورت اختصاصی توسط کارشناسان سایت یکنام نوشته می شود توانسته ایم که در بین رقبای خود چندین پله بالاتر باشیم و این موضوع را با دیدن نقد و بررسی های ما که به صورت تخصصی تلویزیون ها را تست می کنیم می توانید همین حالا مشاهده کنید.
ضمنا اگر قصد خرید تلویزیون را دارید و خواندن این نقد و بررسی ها از حوصله شما خارج است و یا اینکه وقت کافی برای مطالعه انها را ندارید می توانید با تماس با شماره های داخل سایت به جواب سوالات خود برای یک خرید لذت بخش برسید.
همچنین پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که همیشه سعی کنید تلویزیونی را انتخاب کنید که دارای کیفیت ساخت و کیفیت مونتاژ بالایی باشد.دلیل این گفته ما این است که شاید شما تلویزیون ال ای دی یا اولد یا هر نوع دیگری را انتخاب کنید که دارای مشخصات خوبی روی کاغذ باشد اما در اینجا اگر کیفیت ساخت ان مدل پایین باشد یقینا در اینده تلویزیون شما خیلی سریع به مشکل خواهد خورد و همچنین عمر ان تلوزیون هم کوتاه تر خواهد بود.
البته شاید در اینجا برخی دوستان به این موضوع اشاره کنند که فهم این موضوع که یک تلویزیون دارای کیفیت ساخت و جنس بدنه خوبی هست یا نه کار مردم عادی نباشد.به همین خاطر برای فهم این موضوع یا می توانید نقد و بررسی های ما را بخوانید و یا اینکه با تماس با کارشناسان ما از این موضوع و کیفیت بدنه و ساخت ان مدل مطلع شوید.
همچنین باز هم سعی کنید که همیشه از برندهای بزرگ و معتبر خرید کنید و هیچ وقت گول قیمت های پایین برخی برندها را نخورید که یقینا در خیلی از این موارد احتمال پایین بودن قیمت, کیفیت ان محصول می باشد.البته همیشه این موضوع صادق نیست اما باز هم تکرار می کنیم که سعی کنید از برندهای معتبر و بزرگ که امتحان خود را در بازار پس داده اند خرید کنید.
دوستان عزیزی که قصد خرید تلویزیون در انواع مختلف چون ال ای دی و OLED و PLASMA و LCD و تلویزیون های 4K و تلویزیون های منحنی و غیره را دارند می توانند یا به صورت حضوری و یا به صورت اینترنتی سفارش خود را ثبت کنند تا در سریع ترین زمان و تا ساعاتی بعد درب منزل خود, ان را دریافت کنید.در ضمن دوستانی که دسترسی خوبی به اینترنت ندارند می توانند سفارش خود را به صورت تلفنی هم به کارشناسان فروشگاه اینترنتی یکنام منتقل کنند و چنانچه در شهرستان هستید می توانید محصول مورد نظر خود را فردای همان روز تحویل بگیرید.
برای خرید تلویزیون در فروشگاه اینترنتی یکنام اولین مرحله انتخاب محصول مد نظرتان از محصولات موجود در فروشگاه میباشد. برای انتخاب محصول مدنظرتان میتوانید از فیلتر های موجود در سمت راست استفاده نمایید. بخش فیلتر ها شامل دسته بندی های مختلف تلویزیون در فروشگاه میباشد. مثلا در فیلتر شاخه ها شما با انتخاب خود میتوانید سه شاخه تلویزیون ال ای دی ، اُ ال ای دی ، پلاسما و کیولد را در دسترس داشته باشید. برای خرید تلویزیون از برند مورد نظرتان در بخش فیلتر سازنده شما میتوانید از میان برندهای موجود برند مد نظر خود را انتخاب نمایید. برندهای موجود در فروشگاه شامل ، تلویزیون سامسونگ، تلویزیون ال جی، تلویزیون اسنوا، تلویزیون ایکس ویژن، تلویزیون سونی، تلویزیون شارپ، تلویزیون شهاب و.. میباشد. همچنین با انتخاب ابزار محدوده قیمت میتوانید محصولات با قیمت مد نظر خود را برای خرید در دسترس داشته باشید. در بخش فیلتر نوع تلویزیون میتوانید از انواع تلویزیون سه بعدی ، هوشمند و هوشمند سه بعدی نوع مدنظرتان را انتخاب نمایید. در بخش اندازه صفحه نمایش میتوانید بر اساس نیازتان اندازه مد نظرتان را انتخاب نمایید. در این بخش ابعاد صفحه نمایش از 22 تا 75 اینچ در دسترس شماست. در بخش انتخاب صفحه نمایش شما قادرید از میان موارد موجود صفحه نمایش مد نظرتان را انتخاب نمایید. صفحه نمایش های موجود شامل تلویزیون ال ای دی ، اُ ال ای دی ، پلاسما و کیولد میباشد.
کولر گازی در چهار نوع است :
1. اسپلیت 2. ایستاده
3. پنجره ای 4. پرتابل ( قابل حمل )